Majke Srebrenice pisale Vučiću i Brnabić: Plemenitu izjavu pretvoriti u prijetnju je novi izum

Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice pisale Vučiću i Brnabić: Plemenitu izjavu pretvoriti u prijetnju je novi izum

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Majke Srebrenice su poslale otvoreno pismo Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić.

U pismu navode da njihove konstrukcije i manipulacije izjavom majke koja je izgubila porodicu nije ništa drugo nego nastavak genocidne politike iz devedesetih.

"Jednu plemenitu izjavu majke pretvoriti u prijetnju je novi izum Aleksandra Vučića i na njoj bi mu i Gebels pozavidio. Naravno da je ta izjava netom po završenoj konferenciji Vučića fakturisana Ani Brnabić, predsjednici Skupštine Srbije, kako bi izjava dobila na snazi", navode.

Kultura na ulice 2024! i KUD Lola organiziraju otvaranje 3. Internacionalnog festivala folklora

Naglasili su da Munira Subašić nikada nije ni pomislila da poželi smrt ni sinu Mislava Galića koji je odveo njenog sina u smrt, a kamoli da takvo nešto želi djeci ili unucima Aleksandra Vučića.

"Poruka Munire Subašić Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić: živa i zdrava tvoja djeca bila i dao dragi Allah da dočekaju i svoju djecu, da je sreće da i Ana ima svoju i da može osjetiti šta je istinska majčina ljubav" stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak