Majka žrtve Škorpiona glasat će u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Majka žrtve Škorpiona glasat će u Srebrenici


Hana Fejzić je majka čijeg su sina ubili pripadnici specijalne srbijanske jedinice Škorpioni, u ljeto 1995., nakon pada Srebrenice.

Safet Fejzić bio je najmlađi od šestorice strijeljanih Srebreničana. Snimak strijeljana obišao je svijet te i dalje svjedoči o ubijanju nedužnih, nenaoružanih ljudi.

Hana Fejzić danas je predala zathjev za promjenu prebivališta u Srebrenici, kako bi na lokalnim izborima mogla tamo glasati. Ranije je bila prijavljena u Srebreniku, premda je živjela u Srebrenici, kod zeta i kćerke, saopšteno je iz inicijative Glasaću za Srebrenicu.

"Izgubila sam jednog i jedinog sina. Došla sam da izvadim ličnu kartu i glasam u Srebrenici radi ovih mrtvih kostiju u Potočarima. Ni radi čega drugog. Svi mi, Srebreničani i oni koji su genocid preživjeli u Srebrenici trebamo izvaditi ličnu kartu u Srebrenici radi mrtvih kostiju u Potočarima" izjavila je Fejzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak