Majka zlostavljane djevojčice napala svjedokinju

Radiosarajevo.ba
Majka zlostavljane djevojčice napala svjedokinju

U Općinskom sudu Kalesija danas je prekinut glavni pretres protiv Milenka i Slavojke Marinković koji su osumnjičeni za višegodišnje zlostavljanje djevojčice njemačkog porijekla Betine Signer, nakon što je advokat optuženih Faruk Balijagić zatražio izuzeće postupajućeg sudije i nadležnog suda u tom predmetu, prenosi Fena.

˝Odbrana optuženih zatražila je na glavnom pretresu izuzeće postupajućeg sudije i nadležnog suda u tom predmetu nakon čega je glavni pretres prekinut dok se ne donese odluka o osnovanosti zahtjeva“, kazao je za TIP glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Dodao je da će dinamiku suđenja i sve vezano za to određivati nadležni sud.

"Mi ćemo prvo morati čekati odluku suda u Kalesiji o osnovanosti ovog izuzeća, pa ćemo tek onda imati informaciju kad se glavni pretres nastavlja", kazao je.

Pred zgradom Općinskog suda u Kalesiji, gdje je trebalo da bude održan glavni pretres, Betinina majka Christina Signer na ulici je fizički napala glavnu svjedokinju Majdu Vildić, nakon čega je intervenirala policija i privela je u PU Kalesija.

Milenko i Slavojka Marinković iz naselja Karavlasi kod Kalesije uhapšeni su polovinom maja zbog sumnje da su na svom imanju više godina zlostavljali Betinu Signer. Optužnica tereti Marinkoviće da su djevojčicu od njene 12. do 19. godine držali zatvorenu, zlostavljali je, nanosili joj povrede i nehumano se ponašali prema njoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak