Magla, odroni, poledica... vozači oprez!

Radiosarajevo.ba
Magla, odroni, poledica... vozači oprez!

Saobraćaj se na većini puteva u BiH, ovog jutra odvija bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Doboj, Sarajevo-Kiseljak-Lašva, Tuzla-Orašje, Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Brod-Odžak. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, dok je zbog niskih temperatura moguća mjestimična poledica, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Jablanica-Mostar, Sarajevo-Tuzla i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak