Ljekari se bore za život žene koja se pokušala spaliti

Radiosarajevo.ba
Ljekari se bore za život žene koja se pokušala spaliti

Ljekari Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) bore se za život 32-godišnje žene iz Sarajeva koja je zadobila teške opekline najvjerovatnije pri pokušaju samospaljivanja, javlja Agencija Anadolija.

Sarajevo: Majka i kćerka se posule benzinom i zapalile

Kako je potvrdila portparolka KCUS Selma Mulić, sinoć oko 19,45 sati u sarajevsku bolnicu primljena 32-godišnja godišnja Dž. K. koja je upućena na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju.

Mulić je kazala da je ova žena zadobila teške opekline gornjeg dijela tijela i da je težak pacijent, te da se ljekari bore za njen život. Njena majka K. V., koja je, također, zadobila opekline ruku, odbila je da bude hospitalizirana.

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u srijedu je obavijestio Drugu policijsku upravu da je u ulici Gornji Velešići, općina Novo Sarajevo, došlo do samopovređivanja dvije ženske osobe inicijala K. V. i K. Dž., majke i kćerke iz Sarajeva.

Kako je navodeno, K. V. i K. Dž. su povrijeđene nakon što su se posule benzinom, a zatim zapalile.

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

Ovo je drugi slučaj samospaljivanja u Sarajevu od početka septembra.

Naime, 2. septembra kod Olimpijske dvorane Zetra pronađeno je ugljenisano tijelo nepoznatog muškarca, a nakon uviđaja je utvrđeno da se samozapalio.

Stručnjaci tvrde da slučajevi samospaljivanja u psihijatriji nisu česti niti uobičajeni, te da će psihički bolesne osobe rijetko sebi oduzeti život na takav način. Ovakvi potezi, smatraju stručnjaci, dolaze kada čovjek dobije osjećaj bezizlazne situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak