Lavina zahvatila četiri alpinista

Radiosarajevo.ba
Lavina zahvatila četiri alpinista


Iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) javili su da je danas, tokom zimskog uspona na najviši vrh Kamešnice (koja se nalazi na granici Hrvatske s BiH, u Zagori iznad Sinja) snježna lavina zahvatila četiri alpinista, od kojih su trojica pronađena dok se za četvrtim alpinistom još traga, poziva se Glasistre.hr na agenciju Hina.

HGSS je dojavu o nesreći primio nešto prije 14 sati od jednog alpinista koji je zahvaćen lavinom. Riječ je o lavini koja je vrlo duga, oko 500 metara. Na teren je upućen helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) s timom spašavatelja i dva liječnika HGSS-a, a u pomoć su upućene i zemaljske ekipe HGSS-a iz Splita, Šibenika, Gospića i Zadra.

Spasitelji su uspeli locirati i otrpati tri alpiniste te medicinski zbrinuti. Dvojicu teže ozlijeđenih aplinista pokušat će helikopterom prebaciti u splitsku bolnicu dok će trećeg lakše ozlijeđenog ekipe HGSS-ovci spustiti niz planinu. Četvrti alpinist zahvaćen snježnom lavinom još nije pronađen i u traganje za njim, uz ekipe HGSS-a, uključit će se i potražni psi, rekao je Prizmić za Hinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak