Lagumdžijin odgovor Tihiću: To je smiješno

Radiosarajevo.ba
Lagumdžijin odgovor Tihiću: To je smiješno

Komentirajući današnju izjavu predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića koji je pozvao Socijaldemokratsku partiju (SDP) da idu na prijevremene izbore u FBiH "ako ih nije strah", predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija je kazao kako "gospodin Tihić zna da u ovom slučaju nije riječ o hrabrosti, već o elementiranim načelima".

SDA pozvala SDP i SBB na prijevremene izbore

"Ovo meni liči na neko junačenje. To meni liči na one koji kroz šumu idu pa ih strah od meda pa onda pjevaju kako bi strah zatomili. A očito je gospodin Tihić poznat kao lovac", zaključio je Lagumdžija.

"To je smiješno... ovo što on (Tihić, op.pr.) radi u posljednje vrijeme, uključujući ovu izjavu, očigledno pokazuje da je riječ o jednom besprizornom bezobrazluku", izjavio je Lagumdžija odgovarajući na novinarski upit uoči današnjeg sastanka čelnika SDP-a,SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Kako je javila novinska agencija Fena, predsjednik SDP-a kazao je kako je njegova stranka spremna i na prijevremene izbore, jer je to. kako je kazao, jedno od rješenja, ali smatra da je najjednostavnije rješenje da se poštuje Ustav i demokratska većina koja postoji u FBiH:

"Sutra se može imenovati nova vlada bez ikakvih troškova i bez ikakvih problema. I ta vlada neka pripremi stvari za nove izbore i promijeni  zakonodavstvo jer se ne mogu raspisati prijevremeni izbori bez promjene nekih zakona."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak