Lagumdžija u Meku otputovao Radončićevim avionom

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija u Meku otputovao Radončićevim avionom


Zlatko Lagumdžija
, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u saudijsku Meku otputovao je avionom Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost i osnivača dnevnih novina Dnevni avaz.

Bh. ministar vanjskih poslova, kako je već najavljeno, učestvovat će na četvrtom vanrednom samitu Organizacije islamske konferencije, koji je počeo jučer u Meki, u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Vanredni samit sazvan je zbog zbivanja u Siriji

Informaciju su plasirale sarajevske novine Oslobođenje čiji su novinari kontaktirali Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) naše zemlje pitajući ih oko organizacije, ali i plaćanja navedenog leta. Konkretne odgovore nisu dobili, već komentar kako će „sve informacije za medije bit će upućene kroz saopćenje za javnost“, tako da "ukoliko im nešto nije jasno", mogu postaviti pitanje.

Oslobođenje podsjeća još da se oko Radončićeve cesne posljednjih dana vode različite bitke – mahom poreske, te dodaje da je opravdano pitanje da li su poštovane (vrlo precizne) procedure odabira prevoznika te čijim je novcem plaćen ovaj let.

Odgovor Dnevnog avaza
Kako se u avionu nalazi i nekoliko novinara, iz Dnevnog avaza ističu kako je ova novina posebno platila let za svog novinara i njegovog kolegu iz NTV Hayat

No, umjesto MVP-a, odgovorio je danas upravo Dnevni avaz. Kako je istaknuto, „zbog hitnosti i dramatičnosti situacije vezane za naše građane u Siriji, te namjere ministra Lagumdžije da na putu za Meku posjeti punktove za njihovu evakuaciju u Bejrutu i Istanbulu, u akciju solidarnosti uključio se i Aviotrans (navedeno je: kompanija u vlasništvu Avaza)“.

Umjesto ekonomske ponude i fakture, Aviotrans je Ministarstvu vanjskih poslova, preko turističke agencije Holivud i uz njenu najmanju maržu, ustupio svoj mlazni avion i to po najnižoj cijeni koju bi platili putnici u redovnom komercijalnom saobraćaju. Na ovaj način Ministarstvo vanjskih poslova je djelovalo puno efikasnije, a cijelu diplomatsku turneju je vremenski značajno skratilo“, ističe se. 

U tekstu je još podvučeno kako će Ministarstvo na ovaj način uštedjeti i smanjiti broj dnevnica, noćenja i aerodromskih taksi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak