Lagumdžija: Mediji su četvrti stub vlasti u BiH

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija: Mediji su četvrti stub vlasti u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija upriličio je novogodišnji prijem za predstavnike medija.

Prije druženja i neformalnog razgovora sa urednicima i novinarima domaćih i međunarodnih medija koji djeluju u BiH, Lagumdžija je održao prigodan govor i istakao da medije doživljava kao četvri stub vlasti, pored zakonodavne, izvršne i sudske, javila je agencija Anadolija

„Mediji, posebno javni, treba prije svega da odgovaraju ljudima u ovoj zemlji, sa svim njihovim različitostima i specifičnostima“, poručio je Lagumdžija.

"Želimo da imamo iste aršine prema svim medijima, bez obzira da li se radi o domaćim ili međunarodnim, javnim ili privatnim. Prirodno, ne očekujemo da svi oni imaju isti odnos prema nama. Želimo da budemo otvoreni, nastojat ćemo da sve vaše kritičke opaske shvatamo ozbiljno i da budemo odgovorniji i prema javnosti i prema vama", kazao je šef bh. diplomatije. 

Lagumdžija je naglasio da su prioriteti Ministarstva vanjskih poslova napredak ka NATO-u i EU, te regionalna saradnja.

"Ta tri prioriteta predstavljaju tri alata za transformaciju našeg društva. Ni EU, ni NATO, ni regionalna saradnja nisu sami sebi cilj i upravo nam je to najbolji alat koji imamo na raspolaganju da trasformišemo naše društvo u ekonomskom, socijalnom i instutucionalnom smislu", zaključio je on.

Sa predstavnicima medija, uz ministra Lagumdžiju družila se i njegova zamjenica Ana Trišić-Babić, kao i ostali visoko pozicicionirani dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, javila je AA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak