Lagumdžija i Komšić: Sve će se znati sutra

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija i Komšić: Sve će se znati sutra


Održan je danas sastanak Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića, povodom ostavke člana Predsjedništva BiH na sve funkcije u SDP-u, ali još uvijek nema zvaničnih stavova, i sve će znati sutra poslije sjednice Predsjedništva SDP-a.

Podsjetimo, Komšić, potpredsjednik SDP-a, jučer je pismenim putem dao ostavku na sve funkcije u stranci, a po mnogima je time nastupila jedna od dosad najvećih kriza u ovoj partiji, koja je ključna u federalnoj i državnoj vlasti.

"Ovo nije konferencija za medije, izašli smo ovdje samo zato što ste se okupili. Sve će biti poznato nakon sjednice predsjedništva koja će biti održana sutra u 13 sati. Vjerovatno ćemo završiti do 14 sti kada ćemo sve objasniti", rekao je Lagumdžija, predsjednik SDP-a, okupljenim novinarima.

Komšić je rekao da će se sve saznati sutra i pozvao na strpljenje. Na novinarsku opasku da je za njega glasalo 340 hiljada ljudi, Komšić je zamolio da oni budu strpljivi do sutra, prenosi Federalna televizija.

Član Predsjedništva BiH je za Dnevni list kazao kratko: "Ovako više ne može, povukao sam logičan potez. Ostajem član SDP-a, ali bez ikakvih funkcija i nastavit ću da se borim za principe socijaldemokracije".

Jedan od ključnih ljudi SDP-a ostavku je dao, navodno, nezadovoljan opštim stanjem u stranci, a po nekim izvorima podrška Vuku Jeremiću, ministru vanjskih poslova Srbije, za kandidaturu za predsjednika Generalne skupštine UN-a, bila je kap koja je prelila čašu.

Socijaldemokratsku partiju BiH tretnutno potresa kriza zbog odlaska ministra obrazovanja u Kantonu Sarajevo Emira Suljagića, Lagumždijinog savjetnika Reufa Bajrovića, te uklanjanja Hamdije Lipovače sa čelnog mjesto Unsko-sanskog SDP-a.


Komšić: Ovako više ne može
Lasić i Mujkić: Neojakobinizam i blerovština


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak