Kusturica uništava kulturu i historiju Trebinja

Radiosarajevo.ba
Kusturica uništava kulturu i historiju Trebinja


„Emir Kusturica napravio je stravičan napad na kulturu i historiju Trebinja, rušeći utvrđenja stara više od 100 godina bagerima, uz svesrdnu podršku lokalnog klera i lokalne vlasti“, kazao je Blažo Stevović, aktivista iz Trebinja.

Rušenje tvrđave u Trebinju

Stevović je siguran da Kusturica „ne stoji sam iz ovoga“, a kao dokaz tome navodi pozive na „suzdržanost“ iz najužeg rukovodstva vladajućeg stranke Republike Srpske.

Iza "bune" stoje građani

On navodi, u izjavi za Fenu, da je od njega „traženo“ da se obrati medijima, koji smatraju da on stoji iza „bune“, što nije tačno.

Također, objašnjava Stevović, iza pobune građana Trebinja ne stoje ni opozicione partije.

„No, neću da ulazim u prljave varvarske duše Kusturice i njegovih mentora od Grigorija, Dodika, Ćuka, Koštunice, Tadića i drugih. Oduševljen sam narodom, a naročito mladima, koji su i jučer i danas i sutra spremni da kažu Kusturici, Grigoriju, Dodiku, i Ćuku 'Ne'!“, kaže Stevović.



Kusturica će na sud!

Naglašava da je jutros s advokatskim timom do 10 satipokušavao stupiti u kontakt sa Slobodanom Raduljom, pravobraniocem Republike Srpske, ali nije uspio.

„Bilo kako bilo, Emir Kusturica, koji ima očiglednu 'zaleđinu', morat će na sud. Valjda postoji sud i za Emira Kusturicu, dobitnika Ordena 'Svetog Save'. Molim sve pripadnike nevladinih organizacija i ostale građane da mirno učestvuju na braniku svoga grada i ne dozvole nikakav upliv tzv. političara u akcije zaštite kulturno-historijskog naslijeđa našeg drevnog Trebinja. Hvala i komšijama Bošnjacima koji su unijeli novu injekciju odvažnosti u zaštiti našeg grada. Došlo je vrijeme da zajedno možemo sve“, poručuje Stevović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak