Kukić traži sedam dana da pripremi program

Radiosarajevo.ba
Kukić traži sedam dana da pripremi program

Slavo Kukić kojeg je Predsjedništvo BiH izabralo za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH zatražio je danas od parlamentarne Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH da mu, zbog objektivnih razloga, omogući dodatnih sedam dana. 
 
„Zamolio sam parlamentarnu Komisiju da mi, zbog objektivnih razloga, omogući dodatnih sedam dana jer se radi o veoma složenoj izvršnoj funkciji vlasti, budući sam službeno dobio informaciju o mom predlaganju za predsjedavajućeg Vijeća ministara jučer i da nemamo parlamentarnu većinu s kojom zajedno bi mogao testirati svoj politički program u narednom mandatu“, kazao je Kukić novinarima nakon što je prisustvovao sjednici parlamentarne Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara. 
 
Tih sedam dana ću, dodao je, pokušati iskoristiti da osobno komuniciram rukovodstva političkih partija koje imaju svoje zastupnike u bh. parlamentu. 
 
Kukić je kazao da je na sjednici Komisije odgovarao na načelna pitanja, te da o programu nije htio odgovarati. 
 
„Imam svoj program, ali taj program, budući sam ja nestranačka ličnost, moram testirati sa strankama koje bi trebale praviti parlamentarnu većinu. Dakle, na ta pitanja nisam odgovarao. Odgovarao sam na druga pitanja i temeljem toga zamolio Komisiju da mi da dodatnih sedam dana“, kazao je Kukić. 
 
Dodao je da, ako Komisija ne udovolji njegovom zahtjevu, on će onog časa kad parlament bude zakazan ipak izići s političkim programom neovisno o tome što on nije testiran. 
 
„Iskreno se nadam da do toga, ipak, neće doći“, kazao je Kukić novinarima. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak