Kristić: Pozivam Željka Komšića da ne okreće glavu na ovakva bahata ponašanja

Radiosarajevo.ba
Kristić: Pozivam Željka Komšića da ne okreće glavu na ovakva bahata ponašanja

Danijela Kristić (NiP), aktuelna predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, reagirala je na tumačenje Ureda visokog predstavnika (OHR) na čelu sa Valentinom Inzkom prema kojem je ona a ne Mirza Čelik (SDA) aktuelna predsjedavajuća Skupštine KS.

„Sve vrijeme smo jasno ukazivali da SDA svoje koalicione partnere od početka vodi putem kršenja procedura i zakona. Ovaj stav OHR-a poziv je svim političkim akterima da se vrate u okvire zakona i propisanih procedura i da odgovornim ponašanjem štite interese građana KS i države BiH. Pozivam posebno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH g. Željka Komšića da ne okreće glavu na ovakva bahata ponašanja njegovih koalicionih partnera u Kantonu Sarajevo. Oni koji krše zakone, pribjegavaju političkom nasilju i zloupotrebama, nikako ne štite državu i državne interese niti mogu predstavljati građanske vrijednosti za koje se vrijedi zalagati“, kaže Kristić u saopćenju Naroda i pravde. 

OHR je dao mišljenje: Danijela Kristić je predsjedavajuća Skupštine KS

U zgradi Kantona Sarajevo predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić i ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić održale su hitnu pres konferenciju. "Od OHR-a smo dobili autentično tumačenje Ustava KS i prema tom tumačenju predsjedavajuća Skupštine KS sam ja", kazala je Danijela Kristić.


Ona u svom reagiranju dodaje kako su je posebno zaboljele uvrede na ličnom nivou kojima ju se nastojalo diskreditirati.

„Na sceni su gnusni pokušaji da me se diskreditira na ličnom nivou i na nivou moje porodice. Moj otac, kao pripadnik Armije RBiH, odlikovani borac Armije RBiH i ratni vojni invalid, kao i majka koja je cijeli rat provela u opkoljenom Sarajevu radeći na KCUS-u, to nikako ne zaslužuju. Žao mi je što smo uopće došli u takvu situaciju da oni koji su uvijek bili u prvim redovima odbrane države moraju dokazivati svoj patriotizam različitim kvazipatriotama“, navodi se u reagiranju Danijele Kristić.

Na kraju saopćenja Danijela Kristić poziva sve zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da prisustvuju sutrašnjoj sjednici Skupštine KS, da se ponašaju odgovorno i primjereno te da se sutra usvoje potrebni akti kako građani Kantona Sarajevo ne bi ispaštali usljed neodgovornog ponašanja dijela zastupnika koji su odlučili krenuti putem kršenja zakona i procedura na šta je ukazao i OHR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak