‘Krajnje vrijeme za bh. zakon o zaštiti žrtava torture’

Radiosarajevo.ba
‘Krajnje vrijeme za bh. zakon o zaštiti žrtava torture’

 

U prostorijama Naše stranke sastali su se predsjednik ove partije Dennis Gratz i predstavnici Saveza logoraša Bosne i Hercegovine gdje su razgovarali o projektu “Zajedno protiv torture u BiH-Mreža” kao i problemima i poteškoćama sa kojima se implementatori ovog projekta susreću.

Pored Saveza logoraša BiH, u realizaciju projekta su uključene i druge organizacije UG Vive žene Tuzla, Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u kantonu Središnja Bosa, Savez logoraša Tuzlanskog kantona, Udruga zatočenih-Udruženje logoraša Brčko Distrikta kao i mnogi prijatelji projekta.

Cilj projekta „Zajedno protiv torture u BiH-Mreža”, kako je saopćeno, jeste stvaranje povoljnijeg okruženja za rješenje pravnog statusa žrtava torture u BiH za čije je rješenje potrebno uključiti institucije na svim nivoima kao i sve političke partije.

Naša stranka prepoznaje problem sa kojim se implementatori projekta susreću i učiniće sve u okvirima svojih kapaciteta da upozna javnost sa ovom problematikom.

Također naglašavamo da je krajnje vrijeme da vladajuće strukture urade nešto po pitanju donošenja krovnog, državnog zakona o zaštiti žrtava torture u BiH”, izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak