Kraj štrajka mašinovođa

Radiosarajevo.ba
Kraj štrajka mašinovođa

Mašinovođe ŽRS dogovorile su prekid obustave rada, prenosi RTRS.

Predsjednik Dodik je rekao da neće biti nikakvog revanšizma prema mašinovođama, ali da treba nastaviti proces utvrđivanja odgovornosti i dodao da vlast Republike Srpske svakome garantuje da može, u skladu sa zakonom, da računa na sva prava iz radnog odnosa.

"Postoji spremnost da se sagledaju svi realni problemi Željeznica i da se nađu zajednička rješenja koja će dovesti do toga da firma u budućnosti bude potpuno stabilna i da se održi njena ekonomska i poslovna stabilnost", istakao je Dodik.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović potvrdio je da su se mašinovođe "Željeznica RS" javili na posao.

U izjavi novinarima je naveo da je Vlada na sjednici upoznata sa izjavom mašinovođa u kojoj se obavezuju da će se vratiti obavljanju svojih redovnih radnih dužnosti i navode da su dobili uvjerenje predsjednika RS Milorada Dodika da neće biti bilo kakvog oblika revanšizma te da su spremni da prihvate proceduru utvrđivanja odgovornosti za svako postupanje.

U izjavi mašinovođa se navodi da se "ograđuju od svih pokušaja manipulacije od strane pojedinih političkih partija zbog jeftinih politikantskih razloga" i da "oni nikoga nisu pozivali, niti ovo ima ikakve veze sa politikom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak