Kotor-Varoš: Volonteri pronašli otrovanu štenad, policija istražuje užas

Radiosarajevo.ba
Kotor-Varoš: Volonteri pronašli otrovanu štenad, policija istražuje užas

Prizor strave i užasa je umjesto veselog laveža razigranih štenaca dočekao aktiviste i volontere iz Kotor Varoša okupljene oko zaštite pasa lutalica u improvizovanom azilu u naselju Bilice. Kada su u četvrtak ujutru došli da pse nahrane i obiđu,devet od 12 štenadi je bilo mrtvo, dok se njih troje nakon primljene veterinarske terapije bori za život. Ono što je bilo najšokantnije je što je jedno štene bilo oderano!

Živana Varošić, volonterka i aktivistkinja, koja je zatekla uginule pse, ubijeđena je kako je pse neko otrovao. Zbog svega što se desilo, ona i njeni prijatelji su i dalje u  šoku i nevjerici, pišu Nezavisne.

Ovaj čin osudili su i u Udruženju za zaštitu životinja "Kerber" iz Banjaluke, koji su upozorili kako su ovi slučajevi sve učestaliji i da prikazuju stanje društva u BiH. "Ovo ne može da napravi normalna osoba koja je psihički stabilna, tako da od ovakvih manijaka možemo očekivati mnogo gore stvari u budućnosti", saopštili su iz ovog udruženja i dodali kako se u normalnim državama se za ovo dobija kazna zatvora.

"Ne mogu da shvatim i prihvatim da ima takvih stvorenja koja su mogla to da urade bespomoćnim bićima koja su se radovala svakom ko dođe. Kako su mogli da ih oderu i otruju, i da li ih proganja njihov pogled", upitala je Varošićeva.

Kako je rekla, o svemu ovome obaviještena je i policija, koja je izašla na lice mjesta, ali je i dodala kako zbog dosadašnje prakse i odnosa društva prema životinjama sumnja da će počinioci ovog zločina ikada biti otkriveni. U Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka  su rekli kako se trenutno radi na utvrđivanju okolnosti zbog kojih je došlo do uginuća životinja.

"U četvrtak, 21. novembra, oko 12.30 Policijskoj stanici u Kotor Varošu prijavljeno je da je u toku noći između 20. i 21. novembra u mjestu Ripište u ovoj opštini u improvizovanom azilu na privatnoj parceli na nepoznat način došlo do uginuća pasa. Policijski službenici su izašli i utvrdili činjenično stanje, a zatim obavijestili Komunalnu policiju", kazala je u petak Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je još rekla, nakon što budu utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do uginuća, biće poznato da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak