Kosovski ministar: Keljmendi nije uhapšen

Radiosarajevo.ba
Kosovski ministar: Keljmendi nije uhapšen


Naser Keljmendi ipak nije uhapšen na Kosovu, gdje se krije od policijskih i tužilačkih struktura BiH, gdje se tereti za mnoga krivična djela, i označen je kao jedan od vođa zločinačke organizacije.

Informaciju da je Keljmendi uhapšen objavio je kosovski dnevnik Koha Ditore, a danas je to zvanično demantova kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

"Uhapšeno je jedno lice s potjernice, ali to nije Naser Keljmendi", rekao je Redžepi, demantujući pisanje medija da je uhapšen ovaj narko-bos.

Sud BiH raspisao je ranije međunarodnu potjernicu za više lica osumnjičenih za organizovani kriminal, a prema nezvaničnim saznanjima, među njima je i Naser Keljmendi, jedan od najuticajnijih narko-bosova u regionu.

Podsjetimo, u najvećoj policijskoj akciji poslije Daytona razbijeno je nekoliko zločinačkih organizacija, a kao jedan od ključnih ljudi bosanskohercegovačkog podzemlja označen je Keljmendi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak