Konkurs za izbor popisnog osoblja 10. jula

Radiosarajevo.ba
Konkurs za izbor popisnog osoblja 10. jula

Zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Fadil Fatić izjavio je danas da je novi rok za objavu konkursa za izbor instruktora i popisivača na nivou općina i gradova u BiH 10. juli, a trajat će do kraja mjeseca, odnosno 31. jula.

„Centralni popisni biro je prošle sedmice donio odluku da do 5. jula prolongira rok za formiranje opštinskih popisnih komisija, zbog određenih zastoja u tom poslu. Zbog toga smo morali prolongirati i rok za objavu javnog poziva za prikupljanje prijava kandidata za opštinske instruktore i popisivače“, izjavio je Fatić novinarima  u Sarajevu.

Po njegovim riječima, postoje određeni problemi  u vezi s imenovanjem općinskih popisnih komisija, ali su oni više tehničke prirode. To prolongiranje, procijenio je Fatić, neće bitno uticati na  tok aktivnosti vezan za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, zakazanog za 1. oktobar, jer je riječ o samo nekih deset do 12 dana pomjeranja rokova. Fatić smatra, piše novinska agencija Fena, da ima dovoljno vremena da se to uradi jer je već oko 50 posto općina dostavilo rješenja o imenovanjima te naglasio da ta rješenja još nisu analizirana, jer se čekaju i ostala na koja Centralni popisni biro treba dati saglasnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak