Konkurs za dodjelu plastenika

Radiosarajevo.ba
Konkurs za dodjelu plastenika

Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine raspisala je konkurs za dodjelu plastenika. Natječaj je otvoren do 22. augusta, a pravo na podnošenje prijava za dodjelu plastenika površine od 100 m2 sa dodatnom opremom mogu ostvariti građani koji posjeduju najmanje dulum poljoprivrednog zemljišta na području općine Novi Grad.

Prednost imaju nezaposleni, nosioci najvećih ratnih priznanja, RVI, šehidske porodice ili porodice poginulih borca, demobilisani borci i dr.

"Općina Novi Grad Sarajevo već sedmu godinu u cilju razvoja plasteničke i poljoprivredne proizvodnje realizira ovu vrstu projekata i za te namjene obezbjeđuje u budžetu godišnje 60.000 KM. Ovim projektom se pomažu i narodne kuhinje jer plastenički proizvođači su obavezni prema ugovoru isporučiti godišnje 150 kg sezonskih poljoprivrednih proizvoda luka , salate, špinata i drugih vrsta povrća kuhinjama Crvenog križa ili Merhameta na području Općine Novi Grad u periodu od tri godine“, rekao je pomoćnik načelnika za privredu, obrazovanje, kulturu, sprot i informisanje Općine Novi Grad Sarajevo Tajib Delalić.

Obrasci za podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika mogu se podići na info punktu Općine Novi Grad Sarajevo i na web stranici Općine, saopćeno je iz ove općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak