Konjević polje: Dječak završio na hitnoj operaciji

Radiosarajevo.ba
Konjević polje: Dječak završio na hitnoj operaciji

Sin Elvedine Orlović, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" u Konjević-Polju, u ponedjeljak je hitno prebačen u zvorničku bolnicu, gdje mu je jučer operisano slijepo crijevo. Kako je kazala Elvedina, njen sin je sa drugom djecom u ponedjeljak unosio ugalj u školu, piše Oslobodjenje.ba.

"Stomak ga je već bolio i nije smio raditi. U Zvorniku su mu operisali slijepo crijevo, a koliko god krivim direktora, krivim i razrednika, jer ovo nije prvi put da djeca rade i ovo će skupo platiti", kaže Elvedina.

Prema njenim riječima, direktor je učenicima rekao kako će im biti smanjeno vladanje ukoliko ne pomognu.

"Sin mi je odličan učenik i stidan je, tako da ništa nije htio kazati njima u školi. Mi smo od Bratunca udaljeni 21 kilometar, morala sam slušati njegov plač i sigurno je da ćemo se sa čelnicima škole vidjeti na sudu. Sve sam im greške praštala, ali ovu neću", poručila je Orlović.

Direktor škole Savo Milošević kazao je kako dijete Orlovića nije guralo kolica, te da se sa grupom učenika koji su unosili ugalj zadržalo svega pet minuta.

"Iz tih razloga nije završilo u bolnici i to mogu garantovati stotinu odsto. Po pitanju prisustva nastavi, imamo jednog učenika više, znači njih 48. Nema pomaka i vjerujem da nema ni razgovora o tome. Što smo dobili od Ministarstva prosvjete RS-a sa ministrom Goranom Mutabdžijom na čelu, to smo i ispoštovali. Znam samo da se većina roditelja vratila sa djecom iz Sarajeva, jer ih viđam, ali ih nema u školi", kazao je jučer Milošević.

Muhizin Omerović, roditelj, koji je i dalje smješten u šatorskom naselju pred zgradom OHR-a u Sarajevu napomenuo je jučer kako je u borbi za prava njihove djece u RS-u zavladala potpuna tišina.

"U Tuzlanski kanton nećemo, jer bi to podrazumijevalo vađenje novih ličnih karata, a bili bismo administrativno mrtvi u RS-u. Ako se već 20 godina borimo, ne trebamo valjda krenuti od nule. Nastavljamo borbu za naše mjesto i našu školu", istakao je Omerović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak