Konaković: Zahtjev za razrješenje Galića smo dobili 15 minuta prije sjednice, nismo još odlučili

6
Radiosarajevo.ba
Konaković: Zahtjev za razrješenje Galića smo dobili 15 minuta prije sjednice, nismo još odlučili

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković obratio se javnosti nakon održane sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. 

Elmedin Konaković je tokom obraćanja govorio o održanoj sjednici te je kazao da samo 15 minuta prije početka sjednice dobili informaciju o dodatnoj tačci dnevnog reda, a koja se tiče razrješenja Zorana Galića, zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). 

"Mi to dobijamo 15 minuta prije početka sjednice bez stručnog mišljenja. Ako ga ne razriješimo, ostane nam bjegunac drugi glavni čovjek SIPA-e. Zatražit ćemo stručno mišljenje. Vrlo brzo će biti ponovo na dnevnom redu", rekao je Konaković. 

Završen europski put FK Sarajevo ubjedljivim porazom u Trnavi: Spartak je slavio sa 3-0

Podsjećamo, kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba, Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), podnio je zahtjev za razrješenje dužnosti zamjenika direktora SIPA-e jer, kako se navodi, stekao uslove za penzionisanje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak