Konaković podržao kandidaturu Hodžića za predstavnika Bošnjaka na izborima u Hrvatskoj

6
Radiosarajevo.ba
Konaković podržao kandidaturu Hodžića za predstavnika Bošnjaka na izborima u Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 23. marta 2024. godine u Zagrebu sa predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Arminom Hodžićem, zajedničkim kandidatom na parlamentarnim izborima za predstavnika Bošnjaka u hrvatskom Saboru, i predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore.

Predsjednik BNV Hodžić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Konakovića i delegacije ministarstva vanjskih poslova BiH jer je to pokazatelj da se u institucijama Bosne i Hercegovine nalaze dužnosnici koji brinu o Bošnjacima u inozemstvu. Zahvalio je ministru Konakoviću na zalaganju i inicijativama za ostvarivanje prava Bošnjaka u Hrvatskoj.

Ministar Konaković je izrazio podršku predsjedniku BNV Hodžiću na kandidaturi za predstavnika Bošnjaka na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj te obećao da će nastaviti s potporom i pomoći bosanskohercegovačkoj dijaspori.

Budućnost kroz historiju: Inspirativne izložbe u Europe House-u

Ministar Konaković, delegacija ministarstva vanjskih poslova BiH i predstavnici diplomatskog kora prisustvovali su iftaru koji je večeras priredilo BNV RH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak