Konaković o protestnoj noti iz Srbije na 11. juli: 'Sraman politički pamflet prepun revionizma'

10
Radiosarajevo.ba
Konaković o protestnoj noti iz Srbije na 11. juli: 'Sraman politički pamflet prepun revionizma'

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine stigla je na 11. juli, protestna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije.

Iz Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine su na svojoj stranici na društvenoj mreži X (nekadašnji Twiter), objasnili da "samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve Bosance i Hercegovce".

Ubrzo se nakon toga oglasio i šef. bh. diplomatije Elmedin Konaković, također na X-u i njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Balkanci u Švicarskoj htjeli opljačkati zlataru u stilu 'Pink Pantera', a onda se tukli s policijom

"U vidu note dobili smo od MVP Srbije sraman politički pamflet prepun historijskog revizionizma.

Notu su poslali 11. jula i time još jednom pokazali svoje pravo lice.

Takvu smo notu naravno odbili primiti i vratili je na adresu pošiljaoca", potvrdio je Konaković.

Između ostalog u objavi MVP-a BiH u vezi protestne note iz Srbije još piše: 

"Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid.

Sramotno: Na 11. juli u Bosnu i Hercegovinu stigla protestna nota iz Srbije

Države članice UN-a koje postuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Stoga, dostavljeni politički pamflet pun historijskog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti", naveli su iz MVP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak