Konaković: Krivične prijave protiv ministara

Radiosarajevo.ba
Konaković: Krivične prijave protiv ministara


Nova vlast u Kantonu Sarajevu poništit će sve odluke stare vlasti koje se donešene nakon što je Skupština Kantona izglasala nepovjerenje Vladi sastavljenoj od ministara iz SDP-a i SBB.

"Sve odluke Vlade koje su donijeli od razrješenja, a nisu u zaključku sa zaključkom Skupštine biti poništene. Insistirat ćemo na tome da budu podnesene krivične prijave protiv svih onih koji su nezakonito, zloupotrebom položaja trošili budžetska sredstava ili na neki drugi način oštetitli budžet", rekao je Dino Konaković, zastupnik SDA u skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj konferenciji za novinare.

Skupština Kantona Sarajevo bi na sjednici 21. novembra trebala imenovati novu Vladu.

Naglasio je da je odlazeća Vlada mogla i smjela raditi samo ono što je njihova isključiva zakonska obaveza, u skladu sa zaključcima Skupštine.

Konaković je dodao da se to odnosi na finansiranje projekata koji su zakonska obaveza i isplaćuje plate budžetskim korisnicima, a ne, kako kaže, da se bavi kapitalnim stvarima i kadrovskim rješenjima.

On je istakao da razrješenja i imenovanja nisu nulti prioritet, te da će biti poništena ona koja nisu zakonita.

"Postoje opcije da ljudi budu u v.d. mandatu, postoje normalne zakonske procedure, postoje zakoni koji propisuju i period u kojem se nešto dešava ili imenuj i toga ćemo se pridržavati", rekao je Konaković.

Novu Vladu Kantona Sarajevo činit će stari/novi ministri iz SDA, te ministri iz SDU, BPS, Radom za boljitak i Bosanska stranka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak