Komšić: Vlasti u Srbiji uvijek su znale gdje je Mladić

Radiosarajevo.ba
Komšić: Vlasti u Srbiji uvijek su znale gdje je Mladić


„Izuzetno mi je drago što je napokon došlo do hapšenja Ratka Mladića i što će se on naći na optuženičkoj klupi i odgovarati za sva strašna zlodjela počinjena na teritoriji Bosne i Hercegovine, a pogotovo za genocid počinjen u Srebrenici. Iako su pojedini izgubili nadu da će doći do njegovog hapšenja i da će i on, kao i politika koju je zastupao devedesetih godina, izbjeći da odgovaraju pred Sudom pravde, to se nije dogodilo“, poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, povodom hapšenja Ratka Mladića.

„Ovo hapšenje dokazuje da su srbijanske vlasti u svakom trenutku znale gdje se nalazi Ratko Mladić, kao što su znale i gdje se nalazi Radovan Karadžić. Očigledno je da su i jedan i drugi Srbiji služili samo kao moneta za potkusurivanje u pregovorima sa Evropskom unijom. Tek u onom momentu kada je EU Srbiji odlučno postavila, kao uslov daljem pridruživanju, hapšenje Ratka Mladića, ono je i uslijedilo“, stoji u pisanoj izjavi člana Predsjedništva.

„Nadam se da će njegovim hapšenjem i osudom prestati da se baštine djela i glorifikuju  najveći zločini koji su se dogodili u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Ovo hapšenje treba da bude upozorenje i za sve one ratne zločince koji se još skrivaju, da će momenat hapšenja sigurno doći! Nažalost, za porodice žrtava sigurno više nego kasno, ali hapšenja se moraju desiti i pravda mora biti zadovoljena“, saopšteno je iz Komšićeva kabineta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak