Komšić na sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a

Radiosarajevo.ba
Komšić na sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a
Željko Komšić razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Aziju Hoytom Brianom Yeeom o aktuelnoj situaciji u zemlji, s naglaskom na proteste građana širom BiH. 

Kako Fena piše, sagovornici su se suglasili da je opravdano nezadovoljstvo velikog broja građana teškom socioekonomskom situacijom, kao i sporošću pravosudnog sistema u procesuiranju slučaja teškog privrednog kriminala i korupcije. 

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Aziju Hoyt Brian Yee je istaknuo da njegova zemlja podržava pravo građana da formuliraju i izraze svoje frustracije i očekivanja, ali isto tako da nedvosmisleno osuđuju svaku vrstu nasilja. 

 
Dodao je da će SAD, kao i cjelokupna međunarodna zajednica u BiH, držati odgovornim političke lidere koji pokušaju iskoristiti proteste građana za promociju ličnih interesa i potpirivanje etničkih tenzija, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak