Komemoracija za urednicu i novinarku Al Jazeere Balkans, bit će održana sutra u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Komemoracija za urednicu i novinarku Al Jazeere Balkans, bit će održana sutra u Sarajevu

Kolege sa Al Jazeere Balkans obavijestili su putem maila o datumu komemoracije u čast kolegice novinarke, koja je preminula nakon borbe s teškom bolešću

"U ime Al Jazeere Balkans obavještavamo javnost da će se komemoracija u čast Snježane Mulić-Softić, dugogodišnje urednice i novinarke Al Jazeere Balkans, održati u utorak, 9. jula u Buybooku u Sarajevu (Radićeva ulica) s početkom u 10:00 sati",  napisano je u mailu.

Podsjećamo, Snježana Mulić-Softić preminula je u nedjelju, 07. jula, nakon borbe s teškom bolešću. Tokom svoje karijere, bila je istaknuta novinarka i urednica na portalima BH Dani i Slobodna Bosna, kao i na Televiziji Hayat. Posljednjih 12 godina radila je kao novinarka i urednica na portalu Al Jazeere Balkans. Autorica je nagrađene zbirke priča "Sanduk po mjeri" i romana "Povratak", čije su priče uvrštene u nekoliko antologija bosanskohercegovačke proze. Bila je također članica PEN centra BiH.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: "Podsećanje na Peti oktobar 2000 - Rekoše i porekoše"

Snježana Mulić-Softić bila je dobitnica Novinarske nagrade "Srđan Aleksić" te je nagrađena za najbolju priču o Srebrenici, kao i za druge radove. Također je autorica dva dokumentarna filma: "Pismo preporučeno srcem" i "Jetimi". Dženaza će se održati u utorak u 14:00 na Gradskom groblju Vlakovo. Tevhid će biti proučen istog dana u 14:00 u Bosanskoj džamiji na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak