Koliko će BiH koštati sporazum SDP-SNSD?

Radiosarajevo.ba
Koliko će BiH koštati sporazum SDP-SNSD?

Povodom stranačkog dogovora
između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.
Naša stranka smatra da je nedopustivo da se lične ambicije i interesi političkih stranaka i njihovih lidera zadovoljavaju na štetu strateških interesa države BiH i njenih građana, te da se o sudbonosnim pitanjima dogovara na netransparentan način

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je izjavio da “politička klasa Bosne i Hercegovine očito ništa nije naučila iz primjera Harisa Silajdžića i njegovog sitnokalkulantskog rušenja Aprilskog paketa 2006. godine.

"Nijedna funkcija nije toliko važna da se čuva po cijenu koju se SDP sprema da plati”.

Naša stranka poziva sve političke stranke, međunarodne predstavnike i cijelokupnu bh javnost da pomno prate razvoj situacije i da spriječe teško popravljive štete koje bi mogle nastati ovakvim stranačkim dogovorima koji su potpuno nedemokratski.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak