Kolegij Doma naroda bez državnih obilježja

Radiosarajevo.ba
Kolegij Doma naroda bez državnih obilježja


Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjednik SDA Sulejman Tihić odbio je prisustvovati današnjoj sjednici Kolegija Doma naroda državnog parlamenta zato što su u uredu predsjedavajućeg ovog doma Ognjena Tadića državna obilježja zamijenjena obilježjima entiteta RS.

"Entitetska obilježja nisu sporna, ali u državnim institucijama BiH moraju biti istaknuta državna obilježja", kazao je Tihić i dodao da sjednicama Kolegija Doma naroda neće prisustvovati sve dok u službenim prostorijama Parlamentarne skupštine gdje se ove sjednice održavaju nema obilježja države BiH.

U saopćenju iz SDA navedeno je da je Tadić svojim ponašanjem nadmašilo svoje stranačke kolege, danas haške optuženike, jer je ovo prvi put nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma da zvaničnici BiH u službenim prostorijama državnih institucija uklanjaju državna obilježja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak