Kolege se opraštaju: Ovo je mladi policajac iz BiH koji je poginuo na zadatku

4
Radiosarajevo.ba
Kolege se opraštaju: Ovo je mladi policajac iz BiH koji je poginuo na zadatku

U udesu koji se dogodio u petak, 8. juna, u večernjim satima u Banjoj Luci poginuo je policajac Miodrag Savić.

Od mladog policajca danas su se oprostile njegove kolege.

"Posao policajca nikada nije jednostavan i lak, jer izlazak na bilo koju intervenciju u cilju očuvanja javne bezbjednosti može završiti tragedijom.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Nažalost, tako je bilo i juče, kada je prilikom izvršavanja poslova i zadataka u saobraćajnoj nezgodi u Banjaluci smrtno stradao naš policijski službenik Miodrag Savić.

Miodrag nije stigao da dočeka svoj 27. rođendan, koji je 29. avgusta. Sa svojih 21 godinu upisao je našu Policijsku akademiju, nakon čega je u junu 2019. godine počeo da radi kao policajac u Policijskoj stanici Lazarevo.

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: U sudaru "golfa" i službenog vozila poginuo policajac

Precizan, odgovoran i besprekoran u izvršavanju povjerenih mu zadataka, bio je do zadnjeg dana. Ponosno je nosio i držao do plave uniforme i u tome mu niko nije mogao naći mane. Živio je punim plućima, u srcu čuvajući ljubav za porodicu, prijatelje i automobile koje je strasno volio.

Od našeg kolege Miodraga oprostićemo se sutra opijelom koje će biti održano u 12,00 sati u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, nakon čega će biti sahranjen na lokalnom groblju u banjalučkom naselju Kuljani", saopćili su iz MUP-a RS.

Iza Miodraga su ostali majka Radmila, otac Dragan i sestre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak