Kojović o jučerašnjem glasanju

Radiosarajevo.ba
Kojović o jučerašnjem glasanju

Skupština Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednicu jednoglasno je osudila 'način i postupak hapšenja osumnjičenih pripadnika Armije BiH iz Hadžića, kao da se radi o kriminalcima koji se skrivaju i izbjegavaju zakone BiH".

Ova osuda hapšenja osumnjičenih za ratne zločine od strane državnog Tužilaštva i državne sigurnosne agencije nije ništa drugo do miješanje u rad pravosuđa i politički pritisak na nezavisnost i objektivnost u procesuiranju ratnih zločina.

Politička osuda rada Tužilaštva

"O nenadležnosti, o nepametnosti, o degutantnosti diskusije koju je izazvala inicijativa SDA kojom se od Skupštine Kantona Sarajevo tražilo da usvoji zaključak kojim osuđuje hapšenje osumnjičenih za ratne zločine na području opštine Hadžići za sada ću reći samo ovo:

Smatrajući da je predmet rasprave u Skupštini bio toliko izvan njene nadležnosti i da se pretvorio u najjeftinije licitiranje borcima i patriotizmom, Danis i ja smo, iako prisutni u sali do samog glasanja, izvukli kartice iz glasačkih kutija i izašli. Smatrali smo da bi čak i glas protiv zaključka kojim se komentariše rad državnih bezbjedonosnih agencija i tužilastva bilo davanje legitimnosti ovog zakonodavnog tijela da se miješa u rad SIPA-e i Tužilastva", stav je Peđe Kojovića, zastupnika Naše stranke u Skupštini KS-a.

O ovome kao i o drugoj bitnoj tački dnevnog reda - Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, sa jučer održane sjednice opširnije možete pročitati na zastupnikovom blogu.

Inače, ovaj Nacrt je, kako Kojović kaže, nazalost, dobio samo nedovoljnih 12 glasova (SDP-9, Damir Cardzic, Danis i ja)...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak