Kod Srebrenice se prevrnuo autobus sa učenicima

Radiosarajevo.ba
Kod Srebrenice se prevrnuo autobus sa učenicima


Jutros oko sedam sati, autobus pun učenika, kojim je upravljao Đorđe Grujičić na liniji Konjević Polje-Srebrenica, prevrnuo se u naselju Sloćuša kod Srebrenice. 

Dežurna ljekara u Domu zdravlja Stoja Stijepić izjavila je da se na pregled javilo 45 učenika, od kojih je šestoro prebačeno u Dom zdravlja Zvornik. 

"Ne radi se o povredama opasnim po život i ovi učenici odvezeni su u Zvornik radi dodatnih snimanja. Kod ostalih su registrovane manje povrede, ali je primjetno da su sva djeca vidno preplašena zbog onog što su preživjela", izjavila je Stijepić.
Poslije ukazane prve pomoći, povrijeđeni,većinom učenici Srednjoškolskog centra vratili su se kući. 

"Naša sreća je bila što autobus nije išao brzo jer je tek krenuo sa stanice i nakon stotinjak metara se prevrnuo. Svi smo uplašeni, ali, srećom, niko nije nastradao", kaže jedan od učenika. 

Do nesreće je došlo iz još neobjašnjivih razloga, a detalji će se utvrditi nakon uviđaja koji su obavili pripadnici Policijske stanice Srebrenica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak