Ko stoji iza napada na Sinana Alića?

Radiosarajevo.ba
Ko stoji iza napada na Sinana Alića?

Predsjednik Fondacije Istina, Pravda, pomirenje Sinan Alić napadnut je prije dva dana u tuzlanskom naselju Trakilovići. Napadači su Alića ispred njegove vikendice udarili željeznom šipkom po glavi.

Napadnut predsjednik Fondacije 'Istina Pravda Pomirenje'

Helsinški komitet: Najstrožije kazniti napadača na Sinana Alića

Najoštrija osuda fizičkog napada na Sinana Alića

 

Dugogodišnji novinar i borac za istinu locirao je tri moguće tačke odakle je napad mogao stići. 

Za portal Radiosarajevo.ba Alić kaže: “Policija nije pronašla čime sam napadnut, i čekamo da pronađe počinioce. U ovom trenutku postoje tri potencijalna miljea iz kojih je napad mogao doći. Prvi je povezan sa činjenicom da sam podnio krivičnu prijavu protiv ljudi koji su direktno povezani sa ratnim zločinom počinjenim prema civilima u Rapatnici, općina Srebrenik, u junu mjesecu 1992. godine. Drugi eventualni naručilac može doći iz Republike Srpske, jer sam objavio da sam za Dan Republike Srpske poslao 25 razglednica sa slikama masovnog stratišta Tomašica kod Prijedora.

Treća grupacija eventualnih naručitelja može doći od grupe koju predvodi pomoćnik kantonalnog ministra koji se odaziva na ime Ekrem Avdić.”

Ekrem Avdić je na optužbe odgovorio: “Alić je o napadima govorio hipotetički, a ja hipotetički kažem da je on ludak. Ako nije, neka to dokaže na sudu.”

Istraga će nadamo se pokazati odakle je stigao napad na Alića, čiji je doprinos “slučaju Jurišić” i pomoći roditeljima poginulih na Tuzlanskoj kapiji važan u uspostavljanju ravnoteže i pravde na ovim prostorima. Proglašavati ga luđakom, u najmanju je ruku neozbiljno. A možda u ovom vremenu borba za Istinu, pravdu i pomirenje, kako se zove Alićeva Fondacija zaista jeste “ludački” posao. Baš zato treba biti na strani takvih i napadače na Alića najstrožije kazniti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak