Klasična suspenzija parlamentarne demokratije

Radiosarajevo.ba
Klasična suspenzija parlamentarne demokratije

Naša stranka smatra da je posljednji sastanak lidera šest vladajućih stranaka, održan jučer (23. maja) u Sarajevu, samo još jedna potvrda nefunkcionalnosti vladajuće koalicije i njezine nemogućnosti da zemlju izvede iz stanja političke i ekonomske krize.

''Sam princip na kojemu počiva ovaj i ovakvi sastanci očigledno je pogrešan, jer je pozicioniranje cjelokupne vlasti u ruke stranačkih lidera klasična suspenzija parlamentarne demokratije. Osim te načelne nedemokratičnosti, takav vid centralizacije vlasti pokazao je već dovoljno puta da ne može doprinijeti razvoju pozitivne političke klime u Bosni i Hercegovini i konačnom izlasku zemlje iz političko-ekonomske slijepe ulice'', poručio je član Predsjedništva NS-a Dino Mustafić.

U Našoj stranci smatraju da budžet, koji je dosada bio ustrojen tako da njegov najveći dio ide na plate državnih službenika, treba da bude restriktivan. Upravo to, smatraju, bilo bi sukladno nebrojeno puta ponavljanoj potrebi za smanjenjem javne potrošnje:

SDA već godinama potura različite finansijske okvire kao državne provodeći zapravo antidržavnu politiku koja je dovela do enormnog stepena političkog kriminala i korupcije kao i bijednog finansijskog stanja kulturnih institucija.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak