Kenela Zuko se izvinila zbog izjave o Bošnjacima iz Srebrenice i Bratunca: "Iskreno mi je žao"

27
Radiosarajevo.ba
Kenela Zuko se izvinila zbog izjave o Bošnjacima iz Srebrenice i Bratunca: "Iskreno mi je žao"

Iskreno mi je žao jer su moje poruke protumačene na način koji može biti uvredljiv za Vogošćane i naše sunarodnjake iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, napisala je danas, 29. septembra, Kenela Zuko, zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, na društvenim mrežama.

Podsjetimo, na internetu je objavljen snimak s predizbornog skupa negdje u Vogošći, gdje Zuko objašnjava prisutnima zašto trebaju glasati za SDA, pa u jednom trenutku kaže: 

"Ti ljudi koji su došli, ne mogu reći da se nije izgradilo. Ja sam išla u Srebrenicu i Bratunac i Orašje, sve obišla. Pa bolan Bošnjaci su samo volovska kola provozili, to su im bili putevi. Moj dosadašnji angažman bio je u znaku podrške povratničkim zajednicama, posebno ženama i šehidskim majkama. To se neće promijeniti."

Nedžad Ahatović: Ovo što će Schmidt uraditi je otvoreno osporavanje bosanskog identiteta

Snimak njene izjave možete pogledati OVDJE.

"Svi građani Vogošće su jednaki. Struktura stanovništva naše Općine odražava tragičnu, ali ponosnu prošlost našeg naroda i naše domovine. Jedinstvo u nastojanju da živimo bolje, nadilazi sve naše parcijalne sklonosti i identitete.

Bez traženja opravdanja, bez potrebe da prebacujem krivicu, ili umanjujem težinu izrečenog, vođena ljudskim razlozima, iskreno i duboko izvinjenje upućujem svim mojim sugrađanima, ali i drugima koje je povrijedila moja nespretno formulisana izjava", zaključila je Kenela Zuko u izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak