Kebo odao počast žrtvama japanske tragedije

Radiosarajevo.ba
Kebo odao počast žrtvama japanske tragedije

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas (12. mart) je, u pratnji japanskog ambasadora u BiH, položio cvijeće ispred Ambasade Japana u Sarajevu i na taj način odao počast stradalim od posljedica razornog zemljotresa, te potom cunamija i nuklearne katastrofe, koji su prije godinu dana pogodili ovu azijsku zemlju.

Kebo je  izjavio da ovim gestom iskazuje poštovanje prijateljskom japanskom narodu i sućut porodicama poginulih.

„Japanski narod i vlada su uložili stotine miliona dolara u obnovu BiH i u ovim trenucima Japan spada među pet prijatelja naše zemlje koji doprinose traženju političkih rješenja za našu zemlju. Veoma smo zahvalni na svoj njihovoj pomoći ali i impresionirani discipliniranošću i efikasnošću kojom su sanirali posljedice katastrofe koja ih je zadesila", istakao je Kebo.

Ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki zahvalio je na pomoći koju su građani Bosne i Hercegovine poslali japanskom  narodu koji ih smatra svojim iskrenim prijateljima. 

„To je potvrda izreke da se pravi prijatelji poznaju u nevolji. Japan se brzo oporavlja od ove tragedije i nastavit će pomagati Bosni i Hercegovini", dodao je ambasador Yamazaki, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak