Kebo danas predlaže novog sudiju umjesto Vehabovića

Radiosarajevo.ba
Kebo danas predlaže novog sudiju umjesto Vehabovića


Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas bi trebao uputiti predsjedniku FBiH Živku Budimiru prijedlog za imenovanje sudije Ustavnog suda FBiH da bi se popunilo mjesto Farisa Vehabovića, a koje je ostalo upražnjeno nakon što je on izabran za sudiju Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, piše današnji "Dnevni avaz".

Kebo bi, navodno, trebao predložiti jednog od kandidata s prethodno utvrđene liste Visokog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, a koji je prošao sve procedure.

Uz pretpostavku da Budimir uvaži Kebin prijedlog, a Dom naroda Federalnog parlamenta ga potvrdi, ovim bi se činom imenovalo Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, koje treba deblokirati više procesa koje je zakočila SDA.

Kandidati koji su se iz reda bošnjačkog naroda prijavili na konkurs VSTV-a su Nedim Ademović, Dženana Hadžiomerović, Remzija Kadrić, Meliha Mujezinović-Katana, Muhidin Hajdarević i Izo Tankić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak