Kasumović: Podržat ću novu stranku koja bi bila na nivou cijele BiH

Fena
Kasumović: Podržat ću novu stranku koja bi bila na nivou cijele BiH
Novoizabrani gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je, kao nezavisni kandidat, pobijedio sve protivnike, prokomentirao je eventualno osnivanje nove stranke na inicijativu Senada Šepića i Svetlane Cenić.

"Ti ljudi imaju viziju da naprave jednu probosanku stranku, koja bi se samo bavila s tri stvari: evopski, NATO put i bolji život građana. Sve ostalo bi se u narednom periodu ostavilo sa strane", kazao je Kasumović.

Kako kaže Kasumović, imamo Ustav - on ne valja. Ali takav je kakav je, očigledno u ovom trenutku ne možemo ništa uraditi. Hajmo onda napraviti nešto.

"Ovo kuda idu ove nacionalne stranke, da ih tako nazovem, nije dobro za građane Bosne i Hercegovine, nije dobro za Bosnu i Hercegovinu. Jer, jedan nacionalizam povlači drugi i, vidite, svaki dan je sve gore i gore stanje. Ne želim biti lider nikakvih političkih opcija. Građanima sam obećao da ću u ovom mandatu ostati nezavisni gradonačelnik, ali bih svim svojim kapacitetom podržao tu neku stranku koja bi se napravila, ali na nivou čitave Bosne i Hercegovine", rekao je Fuad Kasumović za Radio Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak