Kasipović ostaje ministar prosvjete RS-a

Radiosarajevo.ba
Kasipović ostaje ministar prosvjete RS-a

Ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović povukao je danas ostavku koju je ponudio na tu funkciju zbog kašnjenja s početkom izgradnje četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjoj Luci

Kasipović je, nakon višesatnog sastanka s premijerom RS-a, kazao novinarima da je prihvatio zahtjev Aleksanda Džombića da ostane i dalje na funckiji potpredsjednika Vlade RS-a i ministra prosvjete i kulture. 

Džombićev stav je bio, potvrdio je Kasipović, da bi u ovom trenutku za Vladu RS-a „bilo najvažnije“ da povuče ostavku i to je i uradio

„Ostajem u Vladi. Motiv i razlog za ostavku je bilo to što radovi na izgradnji četvrtog paviljona nisu počeli u roku koji sam rekao, 30. juna. Obrazloženje je jednostavno, dugo vremena smo proveli na pripremnim aktivnostima i imam uvjeravanja da će sve potrebne aktivnosti za početak gradnje biti završene ove godine“, kazao je Kasipović. 

Ovo nije prvi put da Kasipović licitira svojom ostavkom

Ranije je tražio i da bude razriješen s funkcije potpredsjednika Vlade RS-a, jer, kako je tvrdio, ima suviše obaveza u resoru prosvjete i kulture. 

Potpredsjednička ostavka se izvjesno vrijeme „vrtjela“ u javnosti, ali nikada nije prihvaćena, a Kasipovićev zahtjev je pao u zaborav. 

Obećanje da će otići i s ministarske pozicije dao je još početkom aprila, uz najavu da će podnijeti ostavku na mjesto ministra ukoliko do kraja juna ne počne izgradnja novih smještajnih kapaciteta u ovom studentskom centru, na koji korisnici čekaju godinama. 

Juni je prošao, a od radova nema ništa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak