Kamenovan autobus koji se vraćao iz Vukovara

Radiosarajevo.ba
Kamenovan autobus koji se vraćao iz Vukovara

Nepoznata osoba sinoć je u naselju Rudanka kod Doboja bacila, najvjerovatnije, kamen, koji je oštetio desno bočno staklo na autobusu iz Imotskog u kojem su bili učesnici obilježavanja dana sjećanja na žrtve Vukovara. 
 
Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović potvrdila je Feni da je policiji oko 20.30 sati, vodič turističke agencije „Tera-turs“ prijavila da je na magistralnom putu M-17, prije ulaska u Doboj nepoznata osoba, najvjerovatnije kamenom, razbila desno bočno staklo na autobusu koji se kretao iz pravca Dervente. 
 
Uviđajem je potvrđena istinitost prijave, odnosno da je staklo na vozilu napuklo. Povrijeđenih osoba nije bilo. 
 
Tokom uviđaja, koji je obavljen nakon što je autobus zaustavljen na benzinskoj stanici u Doboju, obaviješten je i dežurni tužilac, a vozilo je nakon toga, pod pratnjom policije provedeno do izlaza iz Doboja, odnosno RS-a. 
 
- Ovo krivično djelo okvalifikovano je kao oštećenje tuđe stvari, kazala je Stanimirović i precizirala da se vodi po prijedlogu oštećenog, firme u čijem je vlasništvu autobus iz Imotskog, a ne po službenoj dužnosti. 
 
Ukoliko oštećeni prijavi ovo krivično djelo, policija tada po naredbi tužioca preduzima  radnje na utvrđivanju počinioca ovog krivičnog djela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak