Kako Rusi vide Evropu: BiH neće biti 2035.

Radiosarajevo.ba
Kako Rusi vide Evropu: BiH neće biti 2035.

Evropu u narednih dvadesetak godina čekaju ogromne promjene
, smatraju ruski stručnjaci, koji su na osnovu analiza dokumenata američke CIA, ruske službe GRU i ekspertskih grupa načinili mapu "Nove Evrope".
Katalonci i Baski će proglasiti nezavisnost od Španije, što će imati posljedice i u susjednoj Francuskoj, gdje će, kako navode ruski eksperti, početi "raspad multikulturalizma". Na jugu Francuske će nastati islamska država, a oblast Loren će se priključiti Njemačkoj.

Serija velikih teritorijalnih promjena počeće u Britaniji, gde će Škotska proglasiti nezavinost, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske, piše Rts.rs.

Teritoriju Bosne i Hercegovine će podijeliti Srbija i Hrvatska, a nastaće i Velika Albanija, koju će činiti Albanija, Kosovo i dio Makedonije.

Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji, dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost. Tužna sudbina, smatraju ruski analitičari, očekuje i Poljsku, koja će morati da se odrekne dijelova teritorije posle serije novih sporazuma između Rusije i Njemačke.

Belorusija će nestati i postaće dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine. Velike promjene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak