Kad Vijeće ministara traži auto: TV, frižider, masaža...

Radiosarajevo.ba
Kad Vijeće ministara traži auto: TV, frižider, masaža...

Adaptivni tempomat za brzinu s funkcijom nadzora okoline, prednja sjedala podesiva u 18 smjerova i točak „u punoj veličini“. I sve to kao minimum što jedno vozilo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine treba imati...

Naime, radi se o specifikacijama koje se nalaze u tenderskoj dokumentaciji za kupovinu vozila visoke klase koje je objavilo Vijeće ministara naše zemlje početkom ove godine i do koje je došao portal Radiosarajevo.ba.


Pa se tako, u dokumentaciji, kao minimum traže i 'aktivna (?) sjedišta' te srednji naslon za ruke (a, kako bi bez njega...).

Pogledate li dalje u specifikaciji, uočit ćete i kako u Vijeću čak ni vozila ne mogu bez asistenata. Naime, potrebno je da traženi automobil ima čak dva 'asistenta'. Jedan treba biti 'zadužen' za duga svjetla, a drugi za mrtvi ugao.


Očekuje se i da vozilo u sjedištima, koja se moraju moći podesiti u čak 18 smjerova (?!), ima ugrađenu funkciju masaže i tvornički ugrađen frižider – naravno, u srednjem naslonu natrag.

Vijeće traži i da vozilo ima tvornički ugrađen „multimedijalni sustav LCD TV“, minimalno „18 lakometalne naplatke“, daljinski za navigaciju, točak u punoj veličini...

Vijeće ministara je izričito – ponude za vozila koje ne zadovolje sve navedene karakteristike uopće se neće razmatrati i bit će odbačene.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak