Kačavenda se konačno zvanično oglasio

Radiosarajevo.ba
Kačavenda se konačno zvanično oglasio

Dok sud ne kaže svoj, dotad su sve optužbe na račun vladike Vasilija Kačavende obične klevete. Takav se zaključak da izvesti iz saopštenja Eparhije zvorničkog-tuzlanske, u kojoj je Kačavenda episkop.
 
Podsjetimo, bivši monah i đakon Bojan Jovanović optužio je javno Kačavendu, u ispovijesti za portal Radiosarajevo.ba, za pedofiliju, razvrat i upletenost u ubistvo mladog bogoslova.
 
„Trač-portali i žuta štampa nisu mjesto na kojem se sudi, a pogotovu presuđuje, bilo kom građaninu, a valjda u građane spadaju i episkopi svake Crkve, pa i Srpske Pravoslavne Crkve. Ko god sebe smatra oštećenim ili ugroženim, pravdu traži na sudu, a ne u onim medijima koji žive hraneći se skandalima i tračevima“, stoji u saopštenju Eparhije, koje prenosi i zvanični portal Srpske pravoslavne crkve.
 
„Ko je u datom slučaju oštećena i ugrožena strana, da li je to Bojan Jovanović ili Vladika Vasilije, znaće se poslije sudske presude, u doglednoj budućnosti. Sve dotle, svaka paškvila i optužnica ove vrste nije ništa drugo do neprovjerena, zlonamjerna i klevetnička glasina“, navedeno je u saopštenju, odaslanom iz Kancelarije Episkopa zvorničko-tuzlanskog.
 
Kontaktirali smo ponovno Bojana Jovanovića povodom ovog saopštenja. On je ponovio da se ne boji ni tužbi ni optužbi i da će istina izaći na vidjelo. 
 
Iako je kazao da će audio-snimke svojih razgovora s Kačavendom objaviti tek na jesen, nakon što objavi knjigu, Jovanović je sada kazao da će snimci biti dostupni javnosti sljedeće sedmice.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak