Jurišićev šura, Lijanovićev zet, Nikšićev brat

Radiosarajevo.ba
Jurišićev šura, Lijanovićev zet, Nikšićev brat


Jurišićev šura, Lijanovićev zet, Nikšićev brat, četa rodbinsko-stranačkih poveznika... Takva je struktura vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nakon što je odustao od imenovanja svog brata Mirsada u Upravu Elektroprivrede BiH, premijer Federacije Nermin Nikšić krajem je jula ipak potpisao odluku kojom njegov brat postaje v. d. direktora Autocesta Federacije.

Tog, 27. jula, Nikšić je potpisao i odluku po kojoj je zet njegovog ministra poljoprivrede, Ivan Šakota, postavljen za izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove u istom javnom preduzeću. Šakota je ranije postavljen i u nadzorni odbor Razvojne banke.

Premijerov brat doskora je bio uposlenik Revicona, firme čiji je vlasnik Marin Ivanišević, jedan od najmoćnijih ljudi u SDP-u. Iz Revicona je u NO Naftnih terminala imenovan i Milan Dmitrović.

Premijer Nikšić za Avaz kaže da je napustio sjednicu kada se glasalo o njegovom bratu, te da je svim ministrima rekao da je to njegov brat.

Suštinu kadrovske politike nove vlade najbolje je nedavno u 60 minuta objasnio Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a, kada je objasnio da je prirodno dati prednost čovjeku kojeg se poznaje.

A brat brata najbolje poznaje. Ili punac zeta. Ili zet šuru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak