Još uvijek se ne zna ko će naslijediti Fehima Škaljića

Radiosarajevo.ba
Još uvijek se ne zna ko će naslijediti Fehima Škaljića

Komisija za izbor i imenovanja, koja djeluje u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, do zaključenja njene današnje sjednice, održane poslijepodne u Sarajevu, nije dobila nijedan prijedlog za imenovanje predsjedavajućeg Predstavničkog doma umjesto Fehima Škaljića koji je nedavno podnio ostavku na tu dužnost. 

"Komisija može zasjedati eventualno i sutra uoči same sjednice Predstavničkog doma" rekao je agenciji Fena Mirvad Kurić, predsjedavajući tog parlamentarnog tijela i poslanik Saveza za bolju budućnost BiH. 

Razmatrajući danas prvu tačku dnevnog reda, uputila je Predstavničkom domu prijedlog o razrješenju dosadašnjeg predsjedavajućeg. 

Vanredna sjednica Predstavničkog doma, u čijem je najavljenom dnevnom redu razrješenje, odnosno imenovanje predsjedavajućeg Predstavničkog doma nakon što je ostavku podnio Fehim Škaljić sazvana je za sutra u Sarajevu. 

Iz kabineta predsjedavajućeg u ostavci danas nije bilo informacija o tome ko bi eventualno mogao biti njegov nasljednik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak