Jerzy Buzek u petak u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Jerzy Buzek u petak u Sarajevu

Predsjednik Evropskog parlamenta Jerzy Buzek službeno će u srijedu posjetiti Hrvatsku, gdje će se sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima, saopćeno je u utorak iz Buzekova ureda. 
 
Prema programu posjete Buzek bi se trebao sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerkom Jadrankom Kosor, predsjednikom Sabora Lukom Bebićem te potpredsjednicima Sabora Josipom Friščićem i Željkom Antunović, predsjednicom odbora za praćenje pristupnih pregovora Vesnom Pusić i supredsjedateljicom Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska Marijom Pejčinović Burić. 
 
Nakon posjete Hrvatskoj, Buzek će u četvrtak posjetiti Srbiju, a u petak Bosnu i Hercegovinu, prenijela je Hina. 
 
"Poruka ove posjete je jednostavna: vrata Evropske unije su otvorena, ali volja za ulazak mora se potvrditi kroz čvrste činjenice. Potrebne su daljnje reforme ne samo za napredak na evropskom putu, nego prije svega zbog dobrobiti građana. Cilj reformi treba biti vladavina zakona, regionalna saradnja i gospodarska konkurentnost. Korupcija se mora napadati na svim razinama", kaže se u Buzekovoj  poruci prije posjete trima zemljama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak