Jeleč novi načelnik Zajedničkog štaba bh. vojske

Radiosarajevo.ba
Jeleč novi načelnik Zajedničkog štaba bh. vojske

U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je izvršena primopredaja dužnosti načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH. General-pukovnik Miladin Milojčić predao je dužnost general-majoru Anti Jeleču

General Milojčić istaknuo je da Oružanim snagama (OS) BiH mnogo pomažu NATO i EUFOR, dok Ministarstvo odbrane BiH osigurava potrebnu logistiku za djelovanje oružanih snaga.

Oružane snage dale su puni doprinos integraciji BiH. Usprkos tranziciji, recesiji i budžetskim ograničenjima očuvana je odbrambena sposobnost BiH, rečeno je na ovoj svečanosti.

„Nastavit ću voditi OS prema euroatlantskim integracijama. Oružane snage već su izrasle u  rekspetabilnu vojnu silu prepoznatljivu i cijenjenu u svijetu. Sada smo i garant stabilnosti u regiji, a učestvujemo i u mirovnim akcijama u svijetu. Nastavit ćemo i sa deminiranjem u BiH i tako pomoći povratak prognanim i osigurati novi prostor nakon deminiranja za proizvodnju hrane“, rekao je Ante Jeleč novi načelnik Zajedničkog štaba OS BiH.  

Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, koji je rekao da BiH potpuno podržava koncept evropske sigurnosti i odbrambene politike kao dio sveobuhvatnog pristupa Evropskoj uniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak