Jedna osoba lakše povrijeđena u gašenju požara

Radiosarajevo.ba
Jedna osoba lakše povrijeđena u gašenju požara


Na području općine Nevesinje aktivan je požar na planini Crvanj, kao i jedan krak ovog požara prema selu Kovačići koji se širi prema mjestu Prosjek.

Požari i dalje aktivni na lokalitetu Grabovica

Vatra u selu Rogače odbijena je od kuća i širi se prema mjestima Slatu i Lukavcu. U akciji gašenja požara angažirani su vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i 22 pripadnika civilne zaštite.

Požar u zaseoku Ćumezlije, u općini Jezero je ugašen, a u akciji gašenja bilo je angažirano 10 ljudi sa naprtnjačama.

Jedna osoba je lakše povrijeđena, a nije bilo ugroženih objekata, saopćeno je danas iz Uprave civilne zaštite RS-a.

U kanjonu rijeke Ugra i dalje je aktivan požar i širi se prema selima i mjestu Mokri Lug. Gori nisko rastinje i šikara, a vjetar otežava gašenje.

U mjestu Dubrave sinoć je spriječeno širenje vatre prema selu. Trenutno nema ugroženog stanovništva ni objekata. Na požarištu su trenutno angažirani vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i mještani.

Aktivan je i požar na području Rujišta, u Istočnom Mostaru, a vatra gori na nepristupačnom terenu.

Na području Kneževa požar na planini Čemernici je pod kontrolom, nema ugroženog stanovništva ni objekata, a stanje na požarištu prate radnici šumskog gazdinstva.

Na području Zvornika, u mjestu Sopotnik, sinoć oko 22 sata izbio je šumski požar, koji je zahvatio bukovu šumu. Linija požara se proteže u dužini od dva kilometra. Nema ugroženog stanovništva ni objekata.

U akciji gašenja požara angažirano je 10 vatrogasaca sa dva vozila. Tokom noći požar nije ugašen i gašenje se nastavlja danas.

Požar na području Bijele gore, kod Trebinja, i dalje je aktivan, a jutros dejstvuje helikopter Oružanih snaga BiH. U akciji gašenja požara učestvuju vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, mještani i 18 deminera Uprave civilne zaštite iz Trebinja i sa Pala.

Požar na potezu Grmljana - Sedlara - Poljica - Diklića je pod kontrolom, dok je na širem području Trebinjskih brda jutros u 10 naleta dejstvovao helikopter Oružanih snaga BiH.

Na području Bileće aktivni su požari u selu Kačanj prema Mekoj Grudi, na Davidovićima, na području sela Zasad i na planini Sitnici. Požari su pod kontrolom i prati se stanje na terenu.

Požar iz pravca Vučjeg dola, Crna Gora, prelazi na teritoriju Republike Srpske u rejonu sela Baljci i tu se gasi. U akciji gašenja požara učestvuju vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i mještani.

Jutros su aktivni požari i u rejonu Brezovih dola u općini Ljubinje i na području Plana dole - Žabica. Požari su na nepristupačnom terenu, ali su pod kontrolom.

Aktivan je požar i na planini Bjelasnici, kao i u selu Zamegresi, u Novom Goraždu. Zbog miniranog i nepristupačnog terena, gašenje požara nije moguće.

Na lokalitetu mjesta Zapjevac jučer je gašen požar oko repetitora Lokve.

Požar u rejonu Gostun i dalje je aktivan. Zbog nepristupačnog i miniranog terena gašenje požara nije moguće. Nema ugroženog stanovništva ni objekata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak