Jasmin Rendić nije pušten iz pritvora

Radiosarajevo.ba
Jasmin Rendić nije pušten iz pritvora

Iako se očekivalo, Tuzlak Jasmin Rendić ni danas nije pušten iz ekstradicijskog pritvora u Sremskoj Mitrovici, mada je još jučer ministrica pravde Srbije Snežana Malović donijela odluku da se pusti na slobodu, prenosi FTV.

Cijeli dan Jasminovi roditelji i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Beogradu Boriša Arnaut čekali su da se Rendić pusti iz zatvora u kojem se nalazi od aprila prošle godine.

Kako je izjavio Rendićev advokat, ministrica Malović nije mogla potpisati već pripremljeno rješenje o puštanju na slobodu zato što nije ni bila u zgradi ministarstva zbog drugih obveza. Tako će Rendić i večeras prenoćiti u pritvoru, a njegovi roditelji razočarani su se vratili u Tuzlu.

Podsjetimo, Rendića su srbijanske vlasti uhapsile 27. aprila prošle godine pri njegovom povratku iz Avganistana, na osnovu potjernice koju su avganistanske vlasti raspisale zbog navodne prevare.

Ni nakon 11 mjeseci iz Kabula nije u Srbiju dostavljena bilo kakva dokumentacija koja dokazuje prevaru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak