Izetbegović: Kod nas ništa nije nemoguće

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Kod nas ništa nije nemoguće

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da nije optimista da će Parlamentarna skupština BiH u prvom krugu prihvatiti mandatara za sastav Vijeća ministara BiH kojeg predloži Predsjedništvo BiH, ali da to nije nemoguće.
 
- Kod nas ništa nije nemoguće, pa čak i jedan tako dobar obrat, kazao je on.
 
Izetbegović je ocijenio da je su svo troje kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH (Borjana Krišto, Slavo Kukić i Mladen Ivanković-Lijanović) refrentni i prihvatljivi.
 
Odgovarajući na novinarsko pitanje, on je demantirao da preferira Krišto za mandatara, ali za nju kaže da je bila uspješna kao federalna minstrica pravde i da je korektna osoba.
 
- Rado bih vidio predstavnike najuticajnijih hrvatskih stranaka u Vijeću ministara BiH. Trebamo shvatiti da su oni pobjednici u tom korpusu, a oni trebaju shvatiti da ima još jedna stranka koja je pobijedila općenito na izborima u BiH. To je SDP, a oni ne predstavljaju samo Bošnjake, kaže Izetbegović.
 
Po njegovim riječima, u BiH SDP predstavlja barem 20 posto građana i HDZ treba da se pomiri s tom činjenicom i napravi koristan i zdrav kompromis te prepusti jedno od tri "hrvatska" mjesta u Vijeću ministara BiH kako bi se krenulo dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak